Ik bouw
Bouwformules

Bouwformules (bouwen)

Je hebt net de grote stap gemaakt: je gaat bouwen en niets kan je nog stoppen. Meer zelfs, je hebt de perfecte bouwgrond gevonden en bent alvast begonnen met plannen. Je weet ongeveer wat je wilt. Nu rest je enkel nog de vraag: wie gaat het project realiseren? In praktijk heb je vier mogelijke bouwformules.

Zit je er niet mee in om je hele project in handen te geven van een gespecialiseerde bouwfirma die alle voorbereidingen en werken op zich neemt, dan is sleutel-op-de-deur bouwen misschien wel iets voor jou.

Zoek je meer naar een woning die je eigen persoonlijkheid weerspiegelt of wil je gewoon meer input? In dat geval raadpleeg je best een architect, die samen met jou een plan op maat maakt en je droomhuis kan realiseren. Hier onderscheiden we twee formules: hij kan bouwen met één aannemer die alle werken voor zijn rekening neemt, of beroep doen op verschillende aannemers die elk op zich verantwoordelijk zijn voor een bepaald onderdeel in het bouwproject.

Beschouw je jezelf als een handige harry en wil je de handen uit de mouwen steken om je eigen droomhuis op te bouwen, dan kan je kiezen voor doe-het-zelf bouwen. Want alles wat je zelf doet, doe je toch beter?