Prijzen van zonnepanelen  gehalveerd in slechts 5 jaar tijd 

Nog nooit stond de prijs van zonnepanelen zo laag als nu, installeer uw zonnepanelen deze week nog! 


Wat betekent dit voor mij? 

Op slechts 5 jaar tijd zijn de prijzen voor zonnepanelen installaties met de helft gedaald. Vandaag betaal je voor één Wp (Wattpiek = de eenheid om de prijs van zonnepanelen uit te drukken) tussen de 1.3 en 1.60 euro.

In Vlaanderen is 1 Wp ongeveer gelijk aan 0.87 Kwh. Een gezin (2 volwassenen, 2 kinderen) heeft een gemiddeld verbruik van ongeveer 3500 kWh per jaar. Omgerekend kost een installatie  die  jaarlijkst 4000 Wp produceert tussen de 5200 tot 7200 euro.  Dit is inclusief inclusief omvormer, BTW, materialen en installatie! 

Zonder zonnepanelen betaalt dit gezin voor deze 3500 kWh ongeveer 900 euro (op basis van huidige energieprijs) per jaar. Indien ze wel zonnepanelen plaatsen hebben ze deze reeds terugverdiend tussen de 6 tot 8 jaar (prosumententarief meegerekend).  

Wetende dat zonnepanelen tegenwoordig zeker 25 jaar meegaan dan betekent dit dat u minstens 18 jaar uw eigen elektriciteit aanmaakt!

Wist u dat: Zelf na 25 jaar geven zonnepanelen nog 83% van hun origineel rendement. Kortweg, een goede investering! 

content image

Lagere productiekosten, installatiekosten en toenemende concurrentie liggen aan de basis van de dalende prijsevolutie.


Wacht niet langer, start in de lente! 

Zonnepanelen brengen in de maanden april, mei en juni  het meest op. Samen staan ze garant voor maar liefst 38% van de jaarlijkste opbrengst.

Kortom, nu kan u dus het best profiteren van uw zonnepanelen.  
Aangezien zonnepanelen al op één dag zijn geplaatst kan u heel snel beginnen om uw eigen elektriciteit te genereren! 

Ontvang de prijs van een zonnepaneleninstallatie op uw dak en hoeveel u  kan besparen! 

content image

Ontdek hoeveel een zonnepaneleninstallatie u zal kosten en hoeveel het u zal opleveren! Krijg antwoord op onder andere volgende vragen:  

  • Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor optimaal rendement voor mijn gezin? 
  • Wat zijn de beste zonnepanelen? 
  • Hoeveel betaal ik voor mijn installatie? 
  • Hoeveel zonnepanelen kunnen er op mijn dak? 
  • Waar moet ik rekening mee houden bij het installeren van zonnepanelen? 
  • Wat met het prosumententarief?


Wij werken enkel met kwalitatieve merken zoals


Nog steeds niet overtuigd? Hier zijn onze top 5 redenen om zonnepanelen te plaatsen 

Word 100% onafhankelijk van de jaarlijks stijgende energieprijs

Dat de elektriciteitsprijzen blijven stijgen, hoeven we u niet meer te vertellen. Maar wist u dat dit jaarlijks 7% bedraagt? Eenmaal u zonnepanelen plaatst bent kan u zeker 25 jaar onafhankelijk zijn van deze stijgende energieprijzen. 

De kracht van de terugdraaiende teller

Soms verbruikt u niet alle elektriciteit die door uw zonnepanelen opgewekt wordt. Stel dat u bijvoorbeeld tijdens een zonnig weekend niet thuis bent. Dan stroomt de overtollige elektriciteit naar het openbare net. Elke geïnjecteerde kWh elektriciteit compenseert vervolgens een kWh die u op een ander moment van het net afneemt! Deze maatregel schroeft de terugverdientijd aanzienbaar terug en maakt de investering nog meer rendabel.

Minimaal onderhoud en lange levensduur

Zonnepanelen vergen weinig to geen onderhoud.  Enkel bij lange periodes zonder regen is het aangeraden ze te reinigen zodat ze een optimale opbrengst behalen. De huidige generatie zonnepanelen heeft een levensduur van meer dan zeker 25 jaar met een klein verlies aan rendement. Dat veries aan rendement is daarnaaast ook vastgesteld in de vermogensgarantie.

Uw winst bedraagt minstens 15 000 euro

In tijden waar het spaarboekje niets meer opbrengt, investeren op de beurs de nodige risico's inhoudt met het politieke instabiele klimaar zijn zonnepanelen een slimme investering met zekere winsten en dit over een periode van minstens 25 jaar.

Als we afgaan op de energieprijs van dit jaar en u dus per jaar ongeveer 900 euro bespaart aan energie. Dan betekent dit dat u na 18 jaar ( levensduur is zeker  25 jaar / terugverdientijd is 5-7 jaar/ winstperiode is 18 jaar)  16200 euro winst maakt.  Wetende dat de minimum levensduur van zonnepanelen zeker 25 jaar is dan zal de winst nog meer bedragen. 

Verlaagd BTW-tarief van 6% 

Woningen ouder dan 10 jaar genieten van een verlaagd BTW-tarief van 6% (ipv 21%), indien de levering van de materialen en de werken worden uitgevoerd door een erkend installateur.