Hard water is een probleem over heel België. Een waterverzachter lost dit op!


Waterverzachters uitgelegd!

Het leidingwater in België is het meest kalkrijke water van heel Europa. Kalkrijk water vormt dan ook een probleem voor ruim 80% van de Belgische gezinnen en woningen. Een waterverzachter kan hier een oplossing bieden. Maar er zijn echter nog een hoop vragen omtrent waterverzachters.

Wat is een waterverzachter nu juist? Wat is hard water? Welke voordelen biedt een waterverzachter?

Dit zijn belangrijke vragen, wij bieden hier een antwoord op.

Wat is een waterverzachter? 

Een waterverzachter is de enige oplossing als je last hebt van hard water. Door kalk en andere metalen uit het leidingwater te filteren zal een waterverzachter het harde water omzetten in zacht water.

Wat is hard water?

Hard water wordt voornamelijk veroorzaakt door de aanwezigheid van calcium en magnesium. 

Vooral wanneer hard water verwarmd wordt of wanneer hard water in contact komt met lucht, bijvoorbeeld via de douchekop of aan de kraan, kan dit kalkafzetting veroorzaken. Bij elektrische apparaten, zoals koffiezetapparaten, vaatwassers of wasmachines, kan kalkafzetting leiden tot verlies van energierendement. Bij hard water dien je bij het afwassen ook meer afwasproduct te gebruiken. 


content image

Voordelen

content image

57% minder wasproducten

Omdat kalk de werking van wasmiddelen vermindert, is er meer zeep nodig. Met zacht water heb je minder waspoeder nodig en wordt wasverzachter totaal overbodig.

content image

Toestellen gaan langer mee

Je vaatwasser, wasmachine, boiler,... gaan een pak langer mee. Zo bespaar je op de aankoop van een nieuw toestel. 


content image

Zuinigere CV-installatie

Met een waterverzachter verbruikt je CV-installatie 20% minder en bespaar je zo'n 120 ero per jaar met een gezin van 4 personen.  


content image

Zachter haar & huid

Zacht water maakt je huid zachter en je doet je haar meer glanzen. Het wordt zelfs aangeraden door dermatologen voor mensen met psoriasis & eczeem.

Genoeg van hard water? Kies dan voor een waterverzachter!

De eerste stap? Te weten komen hoeveel dakisolatie nu werkelijk kost natuurlijk. Contacteer ons voor een eerste advies, gratis offertes en een goede expertise. 

content image
arrow down