Laat je gevel er als nieuw uitzien met spuitkurk!

Spuitkurk uitgelegd!

Spuitkurk zorgt ervoor dat je woning een frisse, nieuwe look krijgt en tegelijkertijd helpt het ook met isolatie. Maar er zijn nog veel vragen in verband met spuitkurk.

Wat is spuitkurk nu eigenlijk? Wat zijn de opties? Wat voor voordelen heeft spuitkurk?

Dit zijn belangrijke vragen en wij beantwoorden ze hier!

Wat is spuitkurk?

Spuitkurk is een soort gevelbekleding op basis van, zoals de naam al zegt, natuurlijke kurk. Deze kurkkorrels worden dan onder hoge druk aangebracht op je gevel. Spuitkurk kan geplaatst worden op de meeste gevels, maar de gevel moet wel onbeschadigd zijn! Als er scheurtjes in je gevel zitten dan moeten deze eerst worden opgevoegd voordat de spuitkurk zal worden aangebracht.

Bovendien gaat het aanbrengen van spuitkurk enorm snel! Omdat het gewoon op de gevel gespoten moet worden, kan het werk op een zeer korte periode worden uitgevoerd.

content image

Wat zijn de opties?

content image

Korrelgrootte 

Er zijn twee soorten korrels waar je uit kan kiezen als je spuitkurk laat aanbrengen. Grovere korrels hebben een duidelijke structuur en hebben niet zo'n strak uiterlijk als de fijnere korrels. De grovere korrels hebben goede elastische eigenschappen waardoor ze zeer geschikt zijn voor gebruikt tijdens een gevelrenovatie. 

De kleine korrels hebben een moderne look, ze zorgen voor een zeer strakke uitstraling. Dit soort spuitkurk wordt ook vaak binnenshuis gebruikt.

content image

Kleur

Tijdens het maken van de spuitkurk wordt er een pigment aan het mengsel toegevoegd. Hierdoor kan je in principe elke kleur kiezen. Maar de enorm donkere kleuren zijn niet beschikbaar omdat dit je gevel te veel zou opwarmen. Want spuitkurk heeft een hoge warmteopslagcapaciteit.

Overige voordelen

  • Spuitkurk is waterafstotend maar laat toch je woning ademen.
  • Spuitkurk is niet gevoelig voor scheuren en barsten.
  • Spuitkurk is geen volwaardige isolatie maar voorziet toch extra thermische isolatie en is geluidsisolerend.
  • Spuitkurk is relatief goedkoop vergeleken met andere gevelbekledingen.
content image

Wil je je woning een nieuwe uitstraling geven? Kies dan voor spuitkurk!

De eerste stap? Te weten komen hoeveel spuitkurk nu werkelijk kost natuurlijk. Contacteer ons voor een eerste advies, gratis offertes en een goede expertise. 

content image
arrow down