Zorg voor een mooie uitstraling van je woning met een prachtige garagepoort.

Garagepoorten uitgelegd!

De garage kan een opbergruimte zijn voor je wagen, je fietsen, gereedschap, een barbecue of wat dan ook. Het is dan ook belangrijk dat deze ruimte goed beveiligd is en dat begint met een goede garagepoort. Er zijn echter nog enkele vragen rondom het installeren van een garagepoort.

Wat voor modellen zijn er? Welke materialen kan je gebruiken?

Dit zijn belangrijke vragen, en wij bieden hier antwoord op!

Zoveel meer dan een gewone poort

  • Comfort: met één druk op de knop open je je poort. Of heb je liever een code-systeem? Alles kan! 

  • Isolatie: de dag van vandaag zijn garagepoorten ook isolerend en beschermen ze tegen verschillende weersomstandigheden en geluid.

  • Personalisatie: er zijn verschillende modellen en materialen beschikbaar (zie hieronder), er is dus voor elk wat wils! 

  • Beveiliging: garagepoorten zijn tegenwoordig erg goed beveiligd, wat inbrekers op afstand houdt.

  • Vingerklembeveiliging: door al die mechanismen, heb je misschien schrik dat je handen of de handen van je kinderen geklemd raken, maar garagepoorten zijn nu voorzien van vingerklembeveiliging om dit te voorkomen. 

Modellen

content image

Kantelpoort

Deze poort is één geheel dat naar boven schuift als je ze opent. Deze soort is het eenvoudigste te installeren en dit zorgt ervoor dat ze ook goedkoop is.
Door de kanteling moet er wel voldoende plaats voorzien zijn om de poort te openen. Als de poort naar buiten opent dan moet er voldoende plaats op de oprit zijn en indien de poort naar binnen opent moet de garage diep genoeg zijn.

content image

Sectionale poort

Deze soort poort bestaat uit enkele panelen die verbonden zijn met scharnieren. Deze soort poort heeft het voordeel dat ze geen extra plaats nodig heeft om te openen. 
Deze poort is echter een duurdere optie.

content image

Rolpoort

Een rolpoort werkt op hetzelfde principe als een sectionale poort, maar waar een sectionale poort bestaat uit ongeveer 5 panels, bestaat een rolpoort uit tientallen van kleinere panels.
Deze poort vereist dus, net zoals de sectionale poort, geen extra ruimte om te openen.

Een rolpoort is echter structureel zwakker dan de andere opties. Dit betekent dat deze poort minder bescherming bied tegen inbraken en de poort loopt ook sneller schade op.

Materialen

content image

Hout

Een houten garagepoort heeft een luxueuze en natuurlijke uitstraling. Eik, mahonie, ceder,... er zijn vele soorten hout die gebruikt kunnen worden voor een garagepoort. De meest gebruikte en kwaliteitsvolle houtsoorten zijn ceder en mahonie.

Houten garagepoorten zijn zeer isolerend en de meest gebruikte houtsoorten zijn sterk en vochtbestendig.

Een houten garagepoort vereist echter regelmatig onderhoud en het is een zwaarder materiaal. Dus als er gekozen wordt voor een geautomatiseerde garagepoort zal de motor harder moeten werken.

content image

PVC

PVC is het goedkoopste materiaal maar het heeft toch een paar uitstekende eigenschappen.

Het is eenvoudig te onderhouden, goed isolerend en corrosiebestendig. Een PVC garagepoort gaat bovendien enorm lang mee en moet enkel af en toe gewassen worden qua onderhoud. PVC is ook een enorm licht materiaal dus de motor zal niet zwaar belast worden.

PVC is echter het zwakste materiaal, dus het is gevoeliger voor inbraken.

content image

Metaal

Metaal, en aluminium, is duurder dan PVC. Het is even eenvoudig om te onderhouden maar het is ook veel sterker. Een metalen poort is ook lichter dan eerst gedacht, dus de motor zal niet enorm hard moeten werken.

Het nadeel van een metalen garagepoort is dat metaal een zeer slecht isolerend materiaal is, dus na-isoleren is zeker nodig. Ook is de uitstraling van een metalen poort niet super, het is echter wel mogelijk de metalen poort te bekleden met pvc of houtplaten.

Een garage is het visitekaartje van je woning. Zorg dan ook voor een goede eerste indruk met een prachtige garagepoort.

De eerste stap? Te weten komen hoeveel een garagepoort nu werkelijk kost natuurlijk. Contacteer ons voor een eerste advies, gratis offertes en een goede expertise. 

content image
arrow down