Te warm in de zomer, ijs op de voorruit in de winter, in je wagen stappen is niet altijd aangenaam. Los dit allemaal op met een carport!

Carports uitgelegd!

Je wagen onbeschut laten staan is niet altijd even verstandig. Op een warme zomerdag kan de temperatuur in je wagen al snel onverdraagzaam worden en in de winter kan je last hebben van ijs. Bovendien wordt je wagen sneller vuil als hij niet afgedekt staat, vogels lijken wel te mikken op wagens! 
Een carport is de perfecte oplossing hiervoor. Maar er zijn nog veel vragen omtrent een carport.

Wat is een carport nu eigenlijk? Welke materialen kunnen gebruikt worden voor een carport? Heb je een vergunning nodig?

Veel vragen, maar wij geven je de antwoorden!


Wat is een carport?

Een carport is een overkapping voor je wagen. Vaak wordt een carport geplaatst om de tweede wagen toch droog te parkeren, terwijl de eerste wagen in de garage staat.

Een carport is eenvoudig te installeren en heeft geen fundering nodig. Ook is een carport overal te plaatsen, het kan aan de gevel worden bevestigd of compleet zelfstandig staan. 

Bovendien is een carport veel goedkoper dan een garage.

content image

Materialen

content image

Hout

Hout is altijd een populair materiaal, het kan passen bij een modern of een klassiek huis. Hout is ook eenvoudig te bewerken, dus gebogen constructies zijn ook mogelijk.

Bovendien is een houten carport zeer betaalbaar. Hout vereist echter regelmatig onderhoud.

content image

Metaal

Een metale carport is enorm sterk, maar aangezien deze carports vaak deels uit aluminium bestaan, is het gewicht toch vrij laag. Een metalen carport heeft een modernere uitstraling en past dus beter bij een modernere woning. Bovendien vereisen metalen carports geen onderhoud, en ze hebben een zeer lange levensduur.

De prijs van metalen carports is echter hoger dan van andere materialen.

Vergunning

In het grootste deel van de gevallen heb je geen vergunning nodig voor de constructie van een carport. Een melding volstaat in de meeste gevallen, maar zelfs dit is niet altijd nodig. Bij een vrijstaande carport is een melding niet nodig, voor een aangebouwde echter wel.

Een melding is echter wel nodig bij een vrijstaande carport indien het totale oppervlakte van de bijgebouwen meer dan 40m² zou zijn.

Ben je het moe om ijs van je voorruit te moeten krabben? Heb je genoeg van in een kokende wagen te stappen? Kies dan voor een carport.

De eerste stap? Te weten komen hoeveel een carport nu werkelijk kost natuurlijk. Contacteer ons voor een eerste advies, gratis offertes en een goede expertise. 

content image
arrow down arrow down